Výbavička pro dítě na léto - na co pamatovat?

Léto miluje snad každý. Po dlouhé zimě a úmorných jarních deštích konečně přicházejí dny plné slunce, opalování a zmrzliny. Zkrátka svádí k dlouhým procházkám, dovádění ve vodě a čtení na terasách. Ale co když chcete vyrazit ven s dítětem?

Pokud nemáte v plánu celé léto trávit s děťátkem v bezpečném stínu, ale hodláte si letní měsíce užít aktivně, měla byste vědět o několika nezbytnostech, které se vám při pobytu na sluníčku budou hodit.

clanek

myslete na tekutiny

Stejně jako je důležitý pitný režim u dospělých, tak na něj nesmíme zapomínat ani u dětí. Miminko musí být neustále hydratované. Ven si s sebou tedy vždy berte dostatečné množství vychlazeného dětského čaje. Na cesty jsou praktické lahvičky s pojistkou, která zabrání rozlití tekutiny do tašky nebo kočárku.

Přikrývka pro chladnější dny

Počasí je občas nevyzpytatelné a horký den může přerušit prudké ochlazení nebo bouřka. Pamatujte, že teplejší kousek oblečení nebo dečka, do které můžete miminko zabalit, se vždycky hodí.

deky

nezapomínejte na Pokrývku hlavičky

Jemné vlásky neochrání dětskou hlavičku dostatečně, do tašky proto vždy přibalte čepičku z lehkého materiálu. Skvělým pomocníkem je také zástěna proti slunci, která zabrání průniku silných slunečních paprsků do kočárku.

Vhodná dětská kosmetika je základ

Sluníčko je v letních měsících velmi příjemný společník, pro citlivou dětskou pokožku může být však jeho záření nebezpečné. Nezapomínejte proto na speciální opalovací krémy určené pro děti. Vhodné je také pořídit hydratační krém po opalování a další vhodnou dětskou kosmetiku.

DSC_7270

zatočte s obtěžujícím hmyzem

Léto s sebou kromě radovánek přináší také přítomnost hmyzu, která nemusí být vždy úplně příjemná. Věděli jste, že existuje síťka, která se dá připnout na kočárek a miminko před společností mušek ochrání?

POHODLÍ PŘEDEVŠÍM

I když plánujete vyjet na dovolenou, není potřeba tahat s sebou cestovní postýlku. Její funkci skvěle nahradí hnízdečko, které navíc mnohem lépe uskladníte mezi zavazadla. 

Tak co, maminko? Jste připravena s mrňouskem na léto?