Hrajeme si venku

 

Jak se říká, pobyt na čerstvém vzduchu má blahodárné účinky na lidské zdraví. Krásné počasí už se hlásí o slovo, proto to stále častěji více láká do přírody nebo na zahradu. Pobyt na čerstvém vzduchu by měl být všeobecně součástí každého dne, zvláště pokud máte malé děťátko.

Jak si užít venku více zábavy a legrace? Nechte se inspirovat..

Roztomilý domeček pro skřítky

Velkou zábavu si jistě užijete při sběru přírodnin všude, kde se dá, ať už někde v lese nebo na zahradě. Využít můžete klacíky všech velikostí, šišky, mech, kamínky, zkrátka co příroda nadělí. Potom už jen stačí společně s děťátkem postavit roztomilý domeček pro skřítky.

Hra na schovávanou

Kdo by nemiloval v dětství hru na schovávanou. Stará, leč stále zábavná hra, při které se zažije spousta legrace. Hru na schovávanou můžete využít také jako součást učení počítání do pěti (deseti), děťátko se určitě rádo zapojí.

Hra na pískovišti

Hru na pískovišti určitě stojí za to také zmínit. Nejenže děťátko zabaví na delší dobu, ale navíc se vytváří i prostor k učení barev (barvy báboviček, lopatiček). Navíc manipulace s lopatičkou, bábovičkou a dalšími hračkami slouží k rozvoji jemné motoriky. Dobu, kdy si s děťátkem hrajete na pískovišti můžete také využít pro učení nového říkadla nebo písničky.

Překážková dráha

Pokud už vaše děťátko drží stabilně balanc, zkuste mu vytvořit překážkovou dráhu. Nepotřebujete k tomu žádné speciální prostředky. V lese vám postačí strom, klacek nebo například pařez. Na zahradě už se meze nekladou. Pro překážkovou dráhu můžete využít štafle (položíme na zem a přeskakujeme nebo jen proběhneme), dva kbelíky pro člunkový běh, skok přes klacky nebo lezení na strom. Určitě při těchto aktivitách zažijete spoustu legrace.

Zahradní tvoření

Pro zahradní tvoření můžete využít veškeré přírodní suroviny, které najdete v lese nebo i na zahradě – mech, šišky, kamínky, listy pampelišky, okvětní lístky, zkrátka co vás napadne. Tvořit můžete s děťátkem na trávě nebo lepit přírodniny na tvrdý kartonový papír. Kreativitě se meze nekladou. Co třeba sluníčko z malých klacíků nebo ježek ze šišek?