Jak si přivydělat na rodičovské dovolené?

 

Rodičovská dovolená patří mezi krásné roky plné pohody, klidu, káviček, mazlení s děťátkem, a tak dále – vždyť to všechny dobře známe, jaká je to pohodová ,,DOVOLENÁ“.

Ale teď už bez legrace, a k věci… Můžeme sice ,,děkovat“, že mají ženy v ČR možnost strávit s vytouženým miminkem až čtyři roky, ale co si budeme povídat. Po finanční stránce to tedy žádná hit-paráda není. Tedy v případě pokud doma nemáte muže, kterému zrovna nechodí výplata v řádu vašeho půlročního ,,rodičáku“.

Proto stále více maminek hledá, jak si na RD přivydělat. Ať už z důvodu financí navíc, nebo z důvodu určité seberealizace.

Dnes přinášíme pár nejčastějších možností, jak si při RD přivydělat nějakou tu korunu navíc.

 

1. Roznos letáků

Jedná se sice o brigádu, která ,,hodí pár kaček“, ale korunka ke korunce.. Navíc to můžete pojmout jako zdravotní procházku, a také formu utahání vaší ratolesti. Pro možnosti o roznosu ve vašem městě se pokoukněte u velkých marketů, jako například Kaufland, Penny, atd.

 

2. Domácí práce aneb kompletace všeho možného

Přesto, že jsou u této formy přivýdělku velká ALE, patří na seznam. Proč velké ALE? Hlavním důvodem je počet nabídek práce na doma, které lákají na krásné výdělky, ale chtějí nejprve VSTUPNÍ POPLATEK nebo jinak zaobalené peníze předem. POZOR – pokud na takovou nabídku narazíte, s největší pravděpodobností se jedná o podvodné jednání! Lidé, firmy, které nabízejí prověřený a fungující brigádu NIKDY nevyžadují peníze předem. Ať už pod jakoukoliv záminkou.

Určitě není ale nemožné najít, např. kompletaci růženců nebo navlékání korálků. Jde to. I když můžete mít ze začátku pocit, že hledáte jehlu v kupce sena. Ve většině případů se sice jedná o hodně práce za málo peněz, ale i tohle může být varianta určitého přivýdělku.

 

3. Obsluha kasy, pozice prodavačky

Tato možnost brigády je velice častá. Velká výhoda je v určování si pracovní doby podle vašich možností a času. Další možnost brigády – vyplňování zboží. Jedná se většinou o noční směny. Nebo také inventury ve velkých obchodech – též po nocích.

 

4. Úklid nebytových prostorů, domácností

V současné době stále více vyhledávaná forma brigády. Pozitivní je, že se většinou dají domluvit ,,směny“ podle vašich časových možností. Navíc hezky placené (většinou).

Pokud by vás tato brigáda nadchla, ale nevíte, kde hledat, zkuste zadat nabídku na diskuzní fóra nebo se poohlédnout po inzerátech na pracovních portálech.

 

5. Katalogový prodej

S touto variantou se už ,,seznámila“ snad každá maminka (žena). Nejen aktivně (prodávala), ale i pasivně (objednávala). Na trhu je spousta firem, které katalogový prodej umožňují, ať už jde o kosmetiku, prostředky na úklid, doplňky stravy, granule pro domácí mazlíčky, atd.

I takto se dá celkem dobře přivydělat, pokud se tomu aktivně věnujete. Otázkou je, zda je to, to pravé ořechové, ale jak se říká: ,,za zkoušku nic nedáte“.

 

6. On-line práce z domova

Tato forma přivýdělku skrývá velké množství možností, jak si přivydělat, ale určitě je to reálné, i když zpočátku docela náročné, než se ,,prokoušete“ mezi konkurencí a získáte první zakázku.

Zde malý výčet možností:

  • copywriting: psaní PR článků, obecných článků, odborných, atd.
  • tvorba webových stránek
  • tvorba e-shopů
  • správa sociálních sítí pro firmy
  • prodej fotografií
  • psaní blogu (obzvlášť zde je to ,,běh na dlouhou trať)
  • natáčení videí na YouTube (-II-)
  • tvorba loga
  • tvorba produktových videí
  • profesionální stříhání videí
  • psaní E-Booku