Hnízdečko pro miminka aneb pocit bezpečí i mimo maminčino bříško

Celých devět měsíců tráví dítě v pohodlí bříška své maminky. Poté, co přijde na svět, však ztrácí pocit jistoty. Start do „opravdického světa“ totiž není pro miminko jednoduchý. Musí toho zvládnout za malou chvilku hodně: vyrovnat se s teplotou a světlem nebo se poprvé samo nadechnout. A to je jen začátek.

Pro novorozence je velmi důležitá podpora, pocit bezpečí a hlavně blízkost maminky. Čím ještě více zpříjemnit miminku start do velkého světa? A jak mu připodobnit prostor, ve kterém žilo celých devět měsíců? Existuje snadné řešení, které je ověřené mnoha spokojenými dětmi – pohodlná hnízdečka pro každodenní odpočinek. Co to je za kouzlo a jak prospívá vašemu děťátku?

Hnízdečko je vhodné i pro vaše děťátko

Každá maminka chce mít spokojeného potomka, který bude každý den vyspinkaný do růžova. A právě hnízdečka pro miminka v tom hodně pomáhají. Zažívají díky své praktické podobě i pohodlnosti v poslední době velký boom a není se čemu divit.

Jedná se o skvělého pomocníka, který dodává vaší ratolesti nejenom pocit bezpečí, ale také si v něm vaše dítě kvalitně odpočine a nabere sílu na další den na našem světě.

JAKÉ JSOU PŘEDNOSTI HNÍZDEČKA?

Těsný prostor: 

Miminko se díky těsnému prostoru cítí v hnízdečku dobře, protože je na podobný zvyklé z předešlých měsíců v děloze své maminky. Dodává mu opět potřebný klid a pohodu, kterou pro svůj zdravý vývoj potřebuje.

Bezpečí miminka: 

Okrajové mantinely se postarají o to, aby bylo vaše dítě v bezpečí během spánku i při prvních pokusech o překulení nebo pasení koníčků. Vy tak můžete být bez obav, když si chcete odskočit pro hrneček s čajem do kuchyně – ratolest bude v pořádku i po vašem návratu za pár vteřin.

Stereotyp:

Miminka s příchodem na svět zažívají velké změny, proto delší čas lpí na stereotypech a právě ty spojené se spánkem nejsou výjimkou. Pokud své ratolesti dopřejete stále stejné místo k odpočinku, tak bude zažívat pocit uspokojení a bezpečí.

Strach maminky při společném spánku: 

Určitě už jste se setkala sama se strachem „zalehnutí“ miminka ve spánku. Na jednu stranu to může vypadat úsměvně, protože mateřský pud je všemocný, ale díky hnízdečku můžete v poklidu snít vedle svého malého pokladu, i kdybyste měla ten nejtvrdší spánek jako Šípková Růženka.

Moroův úlekový reflex: 

Ptáte se, co to je za termín? Nebojte, není to nic složitého. Jedná se o reflex nečekaného rozhazování ručiček, který sám odezní do třetího měsíce věku vašeho miminka. Hnízdečko do té doby skvěle poslouží jako „tlumící mantinel“, který zabrání nárazům o kočárek nebo třeba postýlku.

Hnízdečko i do kočárku

Hnízdečko je kvalitní pomocník pro maminky i v silných mrazech. Slouží totiž jako perfektní izolace a navíc eliminuje případně nárazy při procházkách venku i po hrbolatém terénu. Miminko tak může v klidu spinkat i při procházce po louce nebo parku.


Zajistěte pro své dítě místo k odpočinku, kde se bude cítit příjemně a skvěle se v něm prospinká. Vyberte pro něj hnízdečko, které je ověřeným pomocníkem už mnoha jiných maminek.