7 tipů, jak na bolavé bříško u miminek

 

Nezastavitelný pláč, propínání nožiček, kroucení se.. Asi každý rodič zažil tu ,,bezmoc“, kdy jeho děťátko stále plakalo a nepomohlo nic, co by ho alespoň na malý okamžik uklidnilo. Příčina těchto obtíží je nejspíše jednoznačná – NADÝMANÍ.

Nadýmání je bohužel stav, kterým si projde každé miminko. Existují však tipy, které slouží jako prevence nebo dopomáhají od akutní bolesti.

Jak tedy ulevit miminku při těchto problémech?

1. Koupel: vlažná voda dokáže divy, má uklidňující účinky a bříšku dopomůže k úlevě, stejně jako hřejivý obklad (plena, kapesník nebo speciálním polštářkem, který je k sehnání ve větších drogériích)

2. Poloha tygřík: položte si miminko na předloktí, tak aby leželo na bříšku a jemně s miminkem houpejte

3. Jemná masáž: použijte dětský olejíček a krouživými pohyby masírujte bříško (ve směru hodinových ručiček)

4. Fenyklový čaj: tento čaj je výborný pomocník na problémy při zažívání, navíc ho miminka mohou již od narození

5. Cvičení: miminko položte na podložku (deku), tak, aby miminko leželo na zádech, uchopte nožičky za holeně a každou nožičku zvlášť pokrčujte směrem k bříšku a zpátky narovnejte

6. Probiotika: bakterie, které dopomáhají ke správné mikroflóře ve střevech

7. Teploměr či rektální trubička: pokud už se děsíte jen při představě, co budete muset miminku ,,provést“, nebojte, miminku tím ihned ulevíte, teploměr nebo rektální trubička zavedená do konečníku dopomáhá k uvolňování plynu, a tím tak pomůže od bolesti bříška