7 nejčastějších novoročních předsevzetí aneb Letos už to konečně klapne

 

Nový rok.. Pro někoho jen nové zvykání si a zapamatování si ,,nového čísla“, pro někoho možnost ,,nového začátku“. Proto přichází spolu s Novým rokem i předem promyšlená novoroční předsevzetí, která si kladl na srdce snad každý z nás. Omezím čas strávený na sociálních sítích, už konečně zhubnu, koupím si permanentku do fitness a konečně tam budu pravidelně chodit.. Jen malý výčet předsevzetí, které si dávají tisíce lidí po celém světě. Jak jste na tom vy? Stále doufáte nebo jste se stali již realisty a novoroční předsevzetí s radostí ,,přenecháte“ ostatním? :)

Dnes se mrkneme s lehkou nadsázkou na zoubek na nejčastější předsevzetí..

 

 

1. ZHUBNU

Kdo neměl ani jednou seznamu tuto ,,položku“, ať hodí kamenem. Není divu. Po vánočním obžerství plném kila bramborové salátu, desítek cukrovíčka a nespočet ,,kuřízků“ se tato varianta přání řadí na první pozici :)

Mějte ale na paměti: bylo by velmi neslušné odmítat tyto lahodné pokrmy :)

 

2. ZAČNU ZDRAVĚ JÍST A CVIČIT

Že máte přesně nastudované informace o tom, jak má ,,ten správný“ jídelníček vypadat a z čeho se má skládat? A co víc.. Vydali jste se do úplné hloubky a dokonce už máte zajištěné i cvičení pro pokročilé? Za teorii získáváte jedničku, ale ta praxe? Nebojte, ono to klapne – jednou. Důležité je vytrvat. Mějte na paměti: TEORIE – je základ :)

 

3. ZMĚNÍM SVÉ MYŠLENÍ

Ptáte se co je tím myšleno? Odpověď není zas až tak jednoduchá..

  • začnu se dívat na svět okolo sebe pozitivněji
  • ve všem najdu to pozitivní
  • nebudu odsuzovat lidi na první pohled
  • nenechám se ovládat svým strachem
  • nedovolím, aby mi život řídil někdo jiný
  • nebudu problémy řešit ,,s horkou hlavou“

 

A můžu pokračovat donekonečna..Tedy vlastně jen do té doby než nastane některá z míněných situací :) Ale mějte na paměti: nejtěžší je práce s vlastním JÁ..

 

4.NAUČÍM SE NOVÝ JAZYK A ZAČNU VÍCE CESTOVAT

Nakoupili jste si mnoho knih pro samouky nebo jste se dokonce přihlásili do on-line kurzu, abyste si rozšířili slovní zásobu v jiném jazyce? Klobouk dolů. Propojení naučeného jazyka s navštívením dané země je velmi slibné. A kdyby to přece jenom ,,nevyšlo“, mějte na paměti: všude se domluvíte za pomoci rukou a nohou :)

 

5.UŽ NIKDY NEBUDU PROKRASTINOVAT

Nebojte, nejedná se o žádné ,,sprosté“ slovo, nýbrž o chorobné odkládání věcí na někdy jindy, potom, zítra.. Věřím vám, že prvního ledna budete zajisté postupovat dle vašeho denního seznamu a posloupnosti, ve které budete dané činnosti vykonávat.. Spánek..Oběd..Odpočinek.. :)

Mějte ale na paměti: to co musíte udělat na vás určitě počká a nejspíš neuteče :)

 

6. PŘESTANU KOUŘIT

V tomto případě nemám více slov než – držím palce :)

 

7.UDĚLÁM VŠE PROTO, ABYCH BYLA ŠŤASTNÁ

Každý si zaslouží být šťastný, i když si každý pod pojmem šťastný představuje něco jiného. Někdo zdraví celé rodiny, někdo spokojenou a milující rodinu, někdo drahou dovolenou nebo nové auto. Ať už vás učiní šťastné cokoliv – přeji Vám do Nového roku moře ŠTĚSTÍ!!