Zasíláme i na Slovensko

Když přijde chuť na pomazánku

 

Vajíčková, česneková nebo nivová – asi nejznámější pomazánky. Pokud chystáte oslavu a chcete zazářit s nějakou ,,novinkou“ nebo máte jen zkrátka chuť na nějakou méně známou a tradiční pomazánku, tak jste tu správně.

Přinášíme několik receptů na chutné pomazánky, které nejsou zase tak obvyklé a známé. Tak dobrou chuť!

Pomazánka z čerstvých paprik

Ingredience:

  • 3 trojúhelníčky taveného sýru
  • 2 ,,žérvé“
  • 3 sušená rajčata
  • 1 malá cibule
  • 1 lžíce majolky (pro zdravější podobu můžete nahradit bílým jogurtem)
  • půlku červené, žluté a zelené papriky
  • špetka soli, pepř

 

Postup:

V misce ,,spojíme“ elektrickým šlehačem majolku, tavený sýr a žervé. Poté přidáme na drobno nakrájené papriky a sušená rajčata, promícháme a dochutíme špetkou soli a pepře.

Pomazánka z červené řepy

Ingredience:

  • sýr Lučina (nejméně 2x)
  • červená řepa (množství záleží na vás)
  • sůl, pepř
  • strouhaný sýr (cca 1 lžíce)

 

Postup:

Pokud budete pomazánku vyrábět z čerstvé červené řepy, je potřeba ji nejprve uvařit ve vodě do měkka. Poté už do misky vložíme Lučinu, řepu, strouhaný sýr, rozmixujeme a dochutíme dle chuti solí a pepřem.

 

Bryndzová pomazánka

Ingredience:

  • 250g bryndzi
  • 1 cibule
  • 100g másla
  • mletá červená paprika (cca 1 lžička)
  • mletý kmín


Postup:

Nejprve si necháme v kastrůlku změknou 100g másla. V misce smícháme brynzu s máslem, přidáme na drobno nasekanou cibuli, kmín, mletou červenou papriku a všechno promícháme. A máme hotovo.

Pomazánka zvaná BULHARKA

Ingredience:

  • uvařené hovězí maso s cibulí,bramborem a mrkví (dává se ale také i zbytek hovězího guláše)
  • cca lžička plnotučné hořčice
  • malá cibule
  • mletá paprika
  • sůl a pepř

 

Postup:

Uvařené hovězí maso rozmixujeme, přidáme hořčici, nadrobno nakrájenou cibuli, posypeme mletou červenou paprikou, dochutíme solí, pepřem a přidáme cca půl lžíce tatarky a kečupu, vše pořádně promícháme.

Tato pomazánka se podává nejčastěji s topinkou.

 

Mrkvová pomazánka

Ingredience:

  • 2 velká Lučina
  • 1 mrkev
  • stroužek česneku
  • sůl, pepř
  • kapku olivového oleje

 

Postup:

Mrkev nastrouháme do misky, přidáme dvě Lučiny, prolisovaný česnek, kapku olivového olej, špetku soli a pepř dle chuti. Vše řádně promícháme.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení