Pro sladké spinkání vašeho miminka je důležité kvalitní povlečení

Jste v radostném očekávání a dolaďujete poslední věcičky pro vaše miminko? Anebo už máte doma větší ratolest, které chcete zpříjemnit noční odpočinek? V tomto článku se zaměříme na výběr dětského povlečení, protože co si budeme povídat – spánek je pro naše ratolesti jednou z hlavních životních potřeb. Z tohoto důvodu je při výběru ložního prádla velmi důležité, abyste kladla důraz i na kvalitu materiálu.

Není povlečení jako povlečení – podle jakých kritérií vybírat?

Na českém trhnu najdete ohromné množství ložního prádla pro nejmenší i odrostlejší děti. Volit se dá z různých vzorů, barev, ale také materiálu. V posledním zmíněném se vyplatí nešetřit a investovat, abyste se vaše dítě spokojeně vyvíjelo a bylo na každý den vyspinkané jako medvídě po zimním odpočinku.

Zvažujete nyní, jaké povlečení vybrat z široké nabídky? Připravili jsme pro vás pár základních bodů.

Na jaká kritéria brát zřetel při volbě povlečení?

Vhodný materiál: Naše doporučení je jasné – určitě sáhněte po bavlně. Čím více jí v povlečení bude, tím lépe. Úplně nejlepší však bude, pokud najdete ložní prádlo vyrobené ze 100 % z bavlny.

  • Odolnost proti vysokým teplotám: Určitě budete povlečení měnit a čistit často, proto je potřeba, aby vydrželo frekventovanější praní i žehlení.
  • Materiál, který neškrábe a je příjemný na dotek: Zajistěte své ratolesti příjemný spánek, ve kterém ho nic a nikdo nevyruší.
  • Materiál, který nestudí: Je potřeba udržet miminko v bezpečí a klidu. Toho docílíte povlečením, které bude děťátko zahřívat.
  • Nezpůsobuje kožní vyrážky ani alergické reakce: Zdravé miminko je šťastné miminko!
  • Design a veselý na pohled: To už je úplná maličkost :-) Existuje spoustu vzorů a motivů, se kterými uděláte radost nejenom dítěti, ale i sobě. Stačí si vybrat!

Zařizujeme dětskou postýlku – co v ní má být a jak má vypadat?

Určitě každý ví a dobře zná. Nicméně co je psáno, to je dáno:

  • Kvalitní konstrukce: Vaše dítě bude v bezpečí, i kdyby s ním v postýlce spala parta plyšáků nebo třeba domácí mazlíček. 
  • Špičková matrace: Zajistí zdravý a pohodlný spánek, který pomůže potomkovi nabrat sílu na další den.
  • Výplň – peřinka a polštářek: Při volbě zvažte přítomnost obsahu antialergických vláken, určitě se vyplatí investovat.
  • Dětské povlečení: Výběr je velký, stačí už jen najít oku lahodící veselou barvičku a vzor.
  • Prostěradlo: Opět doporučujeme nešetřit na kvalitě, ideálně pořiďte materiál bavlna x froté.
  • Mantinel a dětská nebesa: Pořiďte dítěte, pokud si to přejete a vyhovují mu. Záleží jen na vás.

 

Spánek je jednou z nejdůležitějších potřeb malých i větších dětí. Dopřejte svému potomkovi dokonalý odpočinek díky kvalitnímu ložnímu prádlu a mějte každý den doma šťastné i spokojené dítě.